Τρέχουσα Επικαιρότητα και Τελευταίες Δράσεις

Η πλανόδια βιβλιοθήκη του Β1 σχολ. έτος 2014-2015

 

Δράσεις

 

Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη είναι μια εφήμερη βιβλιοθήκη που μπορεί να διαρκέσει λίγες μόνο ώρες ή μια ολόκληρη ημέρα. Ταξιδεύει όπου την καλούν, φέρνει μαζί της πολλά βιβλία, παιχνίδια, παζλ και πολλές δραστηριότητες που τυλίγονται σε ένα πολύχρωμο ύφασμα με φυτά και πουλιά. Θεματικές ενότητες βιβλίων για τη Διαφορετικότητα, για τα Ζώα- Έντομα- Φυτά και τους Γίγαντες, Νάνους και Μάγισσες. Βιβλία χωρίς λόγια, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, εικονογραφημένα, λογοτεχνικά, γνώσεων που απευθύνονται σε διάφορες ηλικίες.

1.                 «Μέσα κι έξω απ? τα βιβλία»

 

Τα παιδιά έβγαλαν τα παπούτσια τους και κάθισαν στα μαξιλάρια μέσα στην Πλανόδια Βιβλιοθήκη. Διάλεξαν το βιβλίο που τους άρεσε  και  διάβασαν ένα απόσπασμα. Στη συνέχεια τα παιδιά έπρεπε να αναζητήσουν τα αντικείμενα που περιείχε το απόσπασμα του βιβλίου και να μας τα φέρουν μέσα από καλάθια με υλικά.                                                      .

 

2.«Τα Δικαιώματα του Παιδιού» σε ένα ομαδικό επιδαπέδιο παιχνίδι που σχεδίασε και ζωγράφισε η συγγραφέας και εικονογράφος Βάσω Ψαράκη.

 

Μια ομάδα παιδιών έριξαν με τη σειρά ένα μεγάλο ζάρι και προχώρησαν πάνω στο επιδαπέδιο παιχνίδι ανάλογα με τον αριθμό που τους τύχαινε. Κάθε φορά που στέκονταν πάνω σε μια ζωγραφισμένη εικόνα, έπρεπε  να απαντούν σε μια ερώτηση ώστε να προχωρούν πιο κάτω. Όλες οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν με τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς και ιστορίες, ήρωες και ηρωίδες βιβλίων.

 

3.Σελίδες βιβλίων που μας ζητούν να τις βάλουμε στη σειρά»

 

Μια ομάδα παιδιών μοιράστηκαν τυχαία τις μεγάλου σχήματος σελίδες που ανήκαν σε ένα εικονογραφημένο βιβλίο .Η ομάδα όφειλε να διαβάσει τις σελίδες, να τις βάλει στη σωστή  χρονική σειρά και τα παιδιά να πιαστούν από το χέρι, ώστε όλα μαζί να αποτελέσουν ένα βιβλίο. Τέλος τα παιδιά διάβασαν εναλλάξ φωναχτά το βιβλίο.

 

Για να δείτε στιγμές από τις δραστηριότητες των παιδιών πατήστε εδώ: http://padlet.com/mail109/qsb15ogm43ok

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

67ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών                                   Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Συρράκου 2, Αθήνα                                                      ΥΠ.Π.Θ.Π.Α.
Τ.Κ. 10444                                                                    Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης
Τηλ: 210-5131133 & 210-5131192                               Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Fax: 210-5131133                                                        Ψηφιακό σχολείο
email: mail@67dim-athin.att.sch.gr
Ιστoσελίδα:  67dim-athin.att.sch.gr